Χωρίς ταχίνι ή επεξεργαστή τροφίμων; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή για χούμους χρησιμοποιεί φυστικοβούτυρο και έναν πουρέ πατάτας! Σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα, μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς τορτίγιας για dip. Συστατικά 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη ½ λεμόνι, μόνο χυμός …

Χωρίς ταχίνι ή επεξεργαστή τροφίμων; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή για χούμους χρησιμοποιεί φυστικοβούτυρο και έναν πουρέ πατάτας! Σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα, μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς τορτίγιας για dip.

Συστατικά

  • 400gr ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλό φυστικοβούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με έναν πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το λάδι και το νερό.
  3. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και χτυπάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;