Μια κλασική Χριστουγεννιάτικη σάλτσα ψωμιού που συνοδεύει την γαλοπούλα, και ό,τι άλλο ψητό θέλετε να έχει το γιορτινό σας τραπέζι! Συστατικά 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο 6 γαρύφαλλα 1 φύλλο δάφνης 6 κόκκους μαύρου πιπεριού 570 ml γάλα πλήρες 110g φρέσκια λευκή φρυγανιά 40g βούτυρο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Μέθοδος Πιέστε όλα τα γαρίφαλα σε …

Μια κλασική Χριστουγεννιάτικη σάλτσα ψωμιού που συνοδεύει την γαλοπούλα, και ό,τι άλλο ψητό θέλετε να έχει το γιορτινό σας τραπέζι!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
  • 6 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 570 ml γάλα πλήρες
  • 110g φρέσκια λευκή φρυγανιά
  • 40g βούτυρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Πιέστε όλα τα γαρίφαλα σε ολόκληρο το ξεφλουδισμένο κρεμμύδι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το γάλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη για 15 λεπτά.
  2. Περάστε το υγρό από ένα σουρωτήρι σε μια κατσαρόλα ή αφαιρέστε το κρεμμύδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά στο γάλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά ή μέχρι η τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει όλα τα υγρά και η σάλτσα έχει την επιθυμητή σύσταση. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  3. Ανακατεύουμε με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Καλές γιορτές!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;