της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Είσαι κι εσύ από αυτούς που δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε νόστιμα ,ζεστά ζυμαρικά φούρνου;
Μπορείς τώρα να τα απολαύσεις χωρίς τύψεις, με ελάχιστα υλικά και σε πολύ λίγο χρόνο!
Τα feta baked pasta ήταν το trend του καλοκαιριού!
Τα είχαμε δοκιμάσει και εμείς & δεν σας τα είχαμε δείξει!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ ριγκατόνι
- 500 γρ ντοματίνια βιολογικά
- 200 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
- 1 κ.γ. Θυμάρι ή ρίγανη
- Λίγο μπούκοβο
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα ντοματίνια με το λάδι κ όλα τα μπαχαρικά & μυρωδικά και αφήνουμε στο κέντρο του ταψιού την φέτα.
Βήμα 2: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3: Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλλά τα αφήνουμε al dente!
Βήμα 4: Αφού βγάλουμε το ταψάκι μας από το φούρνο πατάμε με ένα πιρουνάκι τα ντοματίνια να λιώσουν και αναδεύουμε με τη φέτα δημιουργώντας τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε κ τα μακαρόνια μας κ σερβίρουμε όσο είναι και τα δυο ζεστά.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214