Αυτή η εύκολη συνταγή για βίγκαν ζυμαρικά χρησιμοποιεί μια σάλτσα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα! Το κρεμώδες αβοκάντο λειτουργεί τόσο καλά με τη φρέσκια μέντα και τον αρακά δίνοντας το πιο υγιεινό αλλά και νόστιμο αποτέλεσμα! Συστατικά 375g ζυμαρικά, όπως πένες ή φουσίλι 1 μεγάλο αβοκάντο (ή 2 μικρά) 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας …

Αυτή η εύκολη συνταγή για βίγκαν ζυμαρικά χρησιμοποιεί μια σάλτσα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα! Το κρεμώδες αβοκάντο λειτουργεί τόσο καλά με τη φρέσκια μέντα και τον αρακά δίνοντας το πιο υγιεινό αλλά και νόστιμο αποτέλεσμα!

Συστατικά

  • 375g ζυμαρικά, όπως πένες ή φουσίλι
  • 1 μεγάλο αβοκάντο (ή 2 μικρά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 6 φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 150 g/ φρέσκο ​​αρακά (ή κατεψυγμένο)
  • 1 μεγάλο κόκκινο τσίλι (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίστε το αβοκάντο και μετά βάλτε τη σάρκα του αβοκάντο, το σκόρδο, το λάδι καρύδας, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα φύλλα μέντας σε ένα μπλέντερ με 4 κουταλιές της σούπας νερό. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Αν διαπιστώσετε ότι το μείγμα δυσκολεύεται να διαλυθεί, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας νερό και δοκιμάστε ξανά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέστε τον αρακά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με την πράσινη σάλτσα.
  4. Για μια μικρή πινελιά, μου αρέσει να παίρνω ένα κόκκινο τσίλι και να το τρίβω από πάνω. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά αξίζει να το κάνετε αν σας αρέσει το τσίλι!

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;