Το κέικ πορτοκαλιού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για να απολαύσεις με τον πρωινό καφέ σου αλλά και να προσφέρεις σε ένα απογευματινό τσάι με τις φίλες σου. Επίσης, το λαχταράνε τα παιδιά και μπορεί να γίνει το σχολικό κολατσιό τους! Θα χρειαστείς: 2 πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους (συμπεριλαμβανομένων …

Το κέικ πορτοκαλιού είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για να απολαύσεις με τον πρωινό καφέ σου αλλά και να προσφέρεις σε ένα απογευματινό τσάι με τις φίλες σου. Επίσης, το λαχταράνε τα παιδιά και μπορεί να γίνει το σχολικό κολατσιό τους!

Θα χρειαστείς:

  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους (συμπεριλαμβανομένων των φλοιών), αφαιρέθηκαν τα κουκούτσια
  • 115g μαργαρίνη
  • 115 g ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα
  • 3 κσ μπέικιν πάουντερ
  • 175g σιμιγδάλι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180CΑλείφουμε μια βαθιά φόρμα 20cm με μαργαρίνη.
  2. Πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε κύβους και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τον πολτό των πορτοκαλιών.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στο φούρνο. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170C και ψήστε για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει από πάνω και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγαίνει καθαρή.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Μόλις κρυώσει, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη της φόρμας για να το ξεφορμάρετε εύκολα!

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;