Λεκέδες από φαγητό (νομίζουμε ότι) κάνουν πιο δύσκολη τη διαδικασία του πλυσίματος των πιάτων. Αυτό μάθαμε όταν ακόμη πλέναμε τα πιάτα στο χέρι. Έτσι, τα ξεπλένουμε πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων. Έλα όμως, που αποδείχτηκε ότι είναι... αχρείαστο. Ναι, και όμως. Μπορείς να βάλεις τα πιάτα έτσι μέσα στο πλυντήριο πιάτων, όσο βρώμικα και …

Λεκέδες από φαγητό (νομίζουμε ότι) κάνουν πιο δύσκολη τη διαδικασία του πλυσίματος των πιάτων. Αυτό μάθαμε όταν ακόμη πλέναμε τα πιάτα στο χέρι. Έτσι, τα ξεπλένουμε πριν τα βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων. Έλα όμως, που αποδείχτηκε ότι είναι… αχρείαστο. Ναι, και όμως. Μπορείς να βάλεις τα πιάτα έτσι μέσα στο πλυντήριο πιάτων, όσο βρώμικα και εάν είναι. Μάλιστα, το να το κάνεις μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Δεν μας πιστεύεις; Θα σου παραθέσουμε και μερικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, με το προ-πλύσιμο των πιάτων το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό. Αυτό συμβαίνει καθώς το απορρυπαντικό πιάτων δεν ανιχνεύει κάτι να καθαρίσει, επομένως δεν προσκολλάται στα λύπη και ξοδεύεται.

Ακόμη, καθώς τα σημερινά πλυντήρια λειτουργούν με προηγμένες τεχνολογίες, αντί να τα βοηθήσεις, τα …μπερδεύεις. Υπάρχει ένας αισθητήρας ο οποίος υπολογίζει πόσο νερό θα χρειαστούν τα πιάτα σου για να πλυθούν. Έτσι, ο αισθητήρας βγάζει το πόρισμα ότι τα πιάτα δεν έχουν ανάγκη από καλό πλύσιμο και δίνει εντολή για πιο ελαφρύ πρόγραμμα. Το μόνο που θα γίνει είναι να μην καθαριστούν καλά.

Τέλος, πρόκειται απλά για χάσιμο χρόνου και σπατάλη νερού. Σε ετήσια βάση, το να ξεβγάζεις καθημερινά τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων, αντιστοιχεί με πολλά λίτρα χαμένου νερού.

Συμπέρασμα: Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απομακρύνεις τα πολλά αποφάγια και να βάζεις το πιάτο στο καλάθι του πλυντηρίου πιάτων. Τόσο απλό.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Βαρβάρα Ντέντη

Βαρβάρα Ντέντη