Μας αρέσουν πολύ τα κέικ και έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία παραλλαγή που τρώγεται και μαζί με το φαγητό μας. Ένα αλμυρό κέικ, λοιπόν, με φέτα και φρέσκα μυρωδικά! Τόσο νόστιμο και μυρωδάτο που θα το φτιάχνετε συνέχεια! Μπορείτε να το φάτε ως πρωινό ή ως; απογευματινό σνακ μαζί με λίγο στραγγιστό γιαούρτι. Ας δούμε …

Μας αρέσουν πολύ τα κέικ και έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία παραλλαγή που τρώγεται και μαζί με το φαγητό μας. Ένα αλμυρό κέικ, λοιπόν, με φέτα και φρέσκα μυρωδικά! Τόσο νόστιμο και μυρωδάτο που θα το φτιάχνετε συνέχεια! Μπορείτε να το φάτε ως πρωινό ή ως; απογευματινό σνακ μαζί με λίγο στραγγιστό γιαούρτι. Ας δούμε πως θα το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για το αλμυρό κέικ;  

  • Ένας κύβος βούτυρο
  • 2 κτσ σουσάμι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • Μυρωδικά της επιλογής σας όπως: μαιντανός, βασιλικός, μέντα, δυόσμος – προτιμότερο να είναι φρέσκα και ψιλοκομμένα

αλμυρό κέικ

Εκτέλεση Συνταγής 

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C
  2. Βουτυρώστε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ και ρίξτε την μισή ποσότητα από το σουσάμι που απαιτεί η συνταγή. (όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία)
  3. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
  4. Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε καλά τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Εμείς για το τέλειο κέικ, αλμυρό ή γλυκό, προτείνουμε το Retro Vintage Cream Hand Mixer της Russell Hobbs για τον premium σχεδιασμό του. Έχει λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και τέσσερις ταχύτητες και με λειτουργία Turbo για τέλεια επεξεργασία κάθε ζύμης. Ακόμη, διαθέτει Helix αναδευτήρες με ελικοειδές σχήμα για 2x καλύτερη ανάμειξη & γάντζους ζύμης. Έχει και εργονομικό σχεδιασμό, καθώς μπορεί να σταθεί όρθιο στην βάση του ώστε να μην ψάχνετε που θα το αφήσετε μεταξύ των χρήσεών του.

5. Μετά από λίγο ρίξτε και το τυρί και τα μυρωδικά αλλά μην χτυπήσετε ξανά, απλά ανακατέψτε λίγο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

6. Ρίξτε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και αναμίξατε μέχρι να γίνουν ένα σε πολύ χαμηλή ένταση με το μίξερ.

7. Απλώστε την ζύμη του κέικ στην φόρμα και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο σουσάμι.

8. Ψήστε στον φούρνο για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει το κέικ σε χρώμα. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο, τσιμπήστε με ένα πιρούνι.

9. Αφήστε να κρυώσει ώστε να βγει πιο εύκολα το κέικ από την φόρμα!

10. Το απίθανο αλμυρό σας κέικ με φέτα και μυρωδικά είναι έτοιμο! Απολαύστε το με το φαγητό σας ή ως σνακ μαζί με στραγγιστό γιαούρτι – πάει πολύ. Καλή όρεξη!

αλμυρό κέικ αλμυρό κέικ

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Βαρβάρα Ντέντη

Βαρβάρα Ντέντη