Απίθανη σοκολατένια γεύση θα γίνουν ο πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς. Υλικά   Για τη ζύμη   175g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 175g μαύρη ζαχαρη 3 αυγά 140g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 15g Κακάο Σκόνη 25g γάλα σε σκόνη 3 κγ πλήρες γάλα   Για το frosting   150g ανάλατο βούτυρο, σε …

Απίθανη σοκολατένια γεύση θα γίνουν ο πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς.

Υλικά

 

Για τη ζύμη

 

  • 175g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175g μαύρη ζαχαρη
  • 3 αυγά
  • 140g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 15g Κακάο Σκόνη
  • 25g γάλα σε σκόνη
  • 3 κγ πλήρες γάλα

 

Για το frosting

 

  • 150g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 375g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 25g γάλα σε σκόνη
  • 3 κγ πλήρες γάλα

 

Για τη διακόσμηση

  • …Maltesers!

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σειρά έχουν τα αυγά, το αλεύρι, η σκόνη κακάο και το γάλα σε σκόνη προσθέτοντας το γάλα μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομοιογενές. Απλώνουμε το μείγμα στις θήκες για τα cupcakes και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για το frosting χτυπάμε το βούτυρο για μερικά λεπτά και προσθέτουμε παράλληλα τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη και χτυπάμε για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα cupcakes και διακοσμούμε.

Μιξεράκι θέλουμε για τη συνταγή αυτή και να το ιδανικό! Pitsos GMX1264M με ισχύ 400 Watts, μπωλ χωρητικότητας 3 λίτρων μίγματος, διπλούς αναδευτήρες και 5 διαφορετικές “σκάλες” ταχύτητας. Ο κάδος είναι φυσικά ανοξείδωτος και μαζί με τη συσκευή έρχεται εξάρτημα-σπάτουλα και εξάρτημα για ανάδευση/παρασκευή πουρέ.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δημήτρης Σκιάννης

Δημήτρης Σκιάννης