Νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο με αρκετό σουσάμι από πάνω για γαρνιτούρα κάνει το μεσημεριανό σου το καλύτερο γεύμα της ημέρας. Μην αγχώνεσαι για τα υλικά αφού πλέον ακόμα και στα supermarkets μπορείς να βρεις τα προϊόντα που έχει η συνταγή. Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα 1/4 φλιτζάνι σάλτσα hoisin 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα …

Νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο με αρκετό σουσάμι από πάνω για γαρνιτούρα κάνει το μεσημεριανό σου το καλύτερο γεύμα της ημέρας. Μην αγχώνεσαι για τα υλικά αφού πλέον ακόμα και στα supermarkets μπορείς να βρεις τα προϊόντα που έχει η συνταγή.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού φλούδα και ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κινεζική Five Spice Powder
  • Αλάτι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τη σάλτσα hoisin, με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, και τη σκόνη. Απλώνουμε λίγο λάδι στη σχάρα του γκριλ και τοποθετούμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά απλώνοντας το μείγμα από τη σάλτσα. Στη συνέχεια γυρίζουμε το κοτόπουλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για άλλα 4 λεπτά. Σερβίρουμε απευθείας περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα, με τα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.

Φυσικά, μιλάμε για το σωστό γκριλ, το καλό! Μια ψησταριά όπως η Weber Compact θα κάνει τη δουλειά μια χαρά. Έχει ειδικό καλαθάκι για τα κάρβουνα, θερμομονωτικές λαβές και κάδο περισυλλογής για να διατηρείτε το χώρο που ψήνετε καθαρό.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δημήτρης Σκιάννης

Δημήτρης Σκιάννης