Ένας από τους μεγαλύτερους "εφιάλτες στην κουζίνα". Το κλάμα που προκαλεί το καθάρισμα του κρεμμυδιού. Η επιστήμη όμως φαίνεται ότι σας σκέφτεται και τώρα λύνει αυτό το πρόβλημα. Πώς; Δημιουργώντας ένα νέο κρεμμύδι, το οποίο δεν προκαλεί δάκρυα! Ονομάζεται "Sunion" (και όχι ...onion) και πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο... λαχανικό, αποτέλεσμα ενός προγράμματος cross-breeding (σταυρογονιμοποίησης) σε αγροκτήματα στη Νεβάδα και την Ουάσιγκτον, που είχε ξεκινήσει από …

Ένας από τους μεγαλύτερους “εφιάλτες στην κουζίνα”. Το κλάμα που προκαλεί το καθάρισμα του κρεμμυδιού. Η επιστήμη όμως φαίνεται ότι σας σκέφτεται και τώρα λύνει αυτό το πρόβλημα. Πώς; Δημιουργώντας ένα νέο κρεμμύδι, το οποίο δεν προκαλεί δάκρυα!

Ονομάζεται “Sunion” (και όχι …onion) και πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο… λαχανικό, αποτέλεσμα ενός προγράμματος cross-breeding (σταυρογονιμοποίησης) σε αγροκτήματα στη Νεβάδα και την Ουάσιγκτον, που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80 ακόμη. Θεωρείται ένα γλυκό -ήπιο γευστικά- κρεμμύδι που δεν αφήνει εκείνη την έντονη, πικάντικη επίγευση του “κλασικού”, αλλά το βασικό είναι ότι δε σας προκαλεί δάκρυα όταν το ψιλοκόβετε.

Όταν κόβετε ένα “κλασικό” κρεμμύδι, απελευθερώνει μια πτητική οργανική ένωση (συνθάση του δακρυγόνου παράγοντα) που, όταν φτάνει στα μάτια σας, παράγει δάκρυα. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός και παλιώνουν τα κρεμμύδια, τόσο το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο. Στα “Sunions”, από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα της ενοχλητικής πτητικής ένωσης πέφτουν όσο περνάει ο καιρός, έως ότου να μην έχουν καμία επίπτωση στα μάτια σας.

Όσοι τα έχουν δοκιμάσει, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι πρώτες παρτίδες των “νέων” αυτών κρεμμυδιών κυκλοφόρησαν το Δεκέμβριο αποκλειστικά στην Ουάσινγκτον και στη Νεβάδα και, που ξέρετε, ίσως σύντομα τα δούμε και κοντά μας.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Χριστίνα Κιτσάτη

Χριστίνα Κιτσάτη