Το week-end πλησιάζει και τι καλύτερο από το να φτιάξετε μία λαχταριστή κοτόπιτα με μανιτάρια που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας! Όπως θα διαπιστώσετε η συνταγή που θα σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και απλή! Υλικά 25g βούτυρο 225g μανιτάρια κομμένα στη μέση 250 γραμμάρια μασκαρπόνε 150 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα 1/2 …

Το week-end πλησιάζει και τι καλύτερο από το να φτιάξετε μία λαχταριστή κοτόπιτα με μανιτάρια που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας! Όπως θα διαπιστώσετε η συνταγή που θα σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και απλή!

Υλικά

  • 25g βούτυρο
  • 225g μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 150 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
  • 500 γραμμάρια μαγειρεμένου κοτόπουλου κομμένα σε μικρα κομμάτια
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
  • 300 γραμμάρια έτοιμης ζύμης
  • Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαγειρεύοντας 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη μουστάρδα κάνοντας μια σάλτσα. Σειρά έχει το κοτόπουλο, το σχοινόπρασο και τα μανιτάρια. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τέλος, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε για να απολαύσουμε την πιο γευστική κοτόπιτα με μανιτάρια… ever!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Αγγελική Νόστη

Αγγελική Νόστη