Εάν σας έχει πιάσει με λιγούρα και θέλετε κάτι πολύ γευστικό που να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο δύο από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις που υπάρχουν σε μια λαχταριστή συνταγή, σας έχουμε ετοιμάσει μία φοβερή συνταγή για σκορδόψωμο που περιέχει παρμεζάνα και κοτόπουλο!    Υλικά 1 στήθος κοτόπουλου 2 φλιτζάνια αλεύρι 4 αυγά χτυπημένα 2 φλιτζάνια τριμμένη …

Εάν σας έχει πιάσει με λιγούρα και θέλετε κάτι πολύ γευστικό που να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο δύο από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις που υπάρχουν σε μια λαχταριστή συνταγή, σας έχουμε ετοιμάσει μία φοβερή συνταγή για σκορδόψωμο που περιέχει παρμεζάνα και κοτόπουλο!  

 Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 μεγάλη μπαγκέτα
  • 10-12 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • Σάλτσα μαρινάρας,

Για το βούτυρο

  • 1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κιμά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο παρμεζάνα

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού. Τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά σε 3 ξεχωριστά μπολ. Βυθίζουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τηγανίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου και στη συνέχεια  αφαιρούμε το περιττό λάδι χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τρία κομμάτια και αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε δυο φέτες μοτσαρέλας σε κάθε κομμάτι και μια λωρίδα κοτόπουλου. Ανακατεύουμε τα συστατικά του βουτύρου σε ένα μπολ και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στη μπαγκέτα. Τέλος, ψήνουμε τη μπαγκέτα αφού πρώτα την έχουμε κλείσει καλά με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με μαρινάρα και… καλή απόλαυση!  

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Πέτρος Κυπραίος

Πέτρος Κυπραίος