Δεν υπάρχει λάτρης των Χριστουγέννων που να μην αγαπάει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μάλιστα, η συνταγή αυτή όπως θα διαπιστώσετε είναι πραγματικά μαγική! Όταν το νέο συναντά το κλασικό, τότε εξαίσια μπισκότα με ξύσμα πορτοκαλιού γεννιούνται... Υλικά Για τα μπισκότα 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού …

biscota coolhome

Δεν υπάρχει λάτρης των Χριστουγέννων που να μην αγαπάει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μάλιστα, η συνταγή αυτή όπως θα διαπιστώσετε είναι πραγματικά μαγική! Όταν το νέο συναντά το κλασικό, τότε εξαίσια μπισκότα με ξύσμα πορτοκαλιού γεννιούνται

Υλικά

Για τα μπισκότα

  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο  το μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν
  • 6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1½ κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για topping

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο ζυμώνοντας μέχρι να μαλακώσει. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε τα μπισκότα μας με τη βοήθεια ενός κουπ πατ σε αστέρια. Ψήνουμε για 22 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο περιμένοντας για 2 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο. Τέλος με μια μεταλλική σπάτουλα απλώνουμε τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Δεν χωράει αμφιβολία ότι θα σας ξετρελάνουν! 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Πέτρος Κυπραίος

Πέτρος Κυπραίος