Η μυρωδιά της θα σου σπάσει τη μύτη! Η γεύση της μοναδική! Τι περιμένεις λοιπόν;
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 3 φλιτζάνια ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 1/2 φλυτζάνι αρακά
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 1 σφολιάτα
- 1 αυγό
- 2 κουταλάκια του γλυκού νερού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό. Σειρά έχει η πατάτα ενώ σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε γάλα και ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει το μείγμα για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και τον αρακά. Χωρίζουμε σε 4 ατομικά φορμάκια και αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Κόβουμε 4 κύκλους ώστε να ταιριάζουν με το μέγεθος από τα φορμάκια μας και τοποθετούμε πάνω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το νερό και βουρτσίζουμε απαλά πριν ψήσουμε για 25 λεπτά.