Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου αν λατρεύεις το πέστο και είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να γλύφεις και τα δάχτυλα σου!  Υλικά 450 γρ, αλεύρι 1 φακελάκι μαγιάς 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 γρ. πέστο 240 γρ. λιαστές τομάτες κομμένες σε κομμάτια 100 γρ. …

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου αν λατρεύεις το πέστο και είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να γλύφεις και τα δάχτυλα σου! 

Υλικά

  • 450 γρ, αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πέστο
  • 240 γρ. λιαστές τομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 ½ κγ αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στη συνέχεια 300ml ζεστό νερό και προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σε ένα λαδωμένο μπολ τοποθετούμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη αφήνοντας σε ένα ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και απλώνουμε το πέστο, τις τομάτες και τα τυριά μαζί με το βασιλικό. Στη συνέχεια τυλίγουμε. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και κάνουμε στριφτάρια. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε τα στριφτάρια μέσα. Αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί πάλι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 40 λεπτά και στη συνέχεια… απολαμβάνουμε!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Αγγελική Νόστη

Αγγελική Νόστη