Το πλύσιμο-στέγνωμα των ρούχων πρόκειται για μία διαδικασία που όλοι μας πάνω-κάτω γνωρίζουμε. Ωστόσο, αυτή η «σιγουριά» πολλές φορές είναι που μας ωθεί στο να προκαλούμε φθορές στο πλυντήριο/στεγνωτήριο μας, χωρίς μάλιστα να το… καταλαβαίνουμε! Για αυτό και εάν δεν προσέχουμε μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να προκληθεί βλάβη στο μηχάνημα μας και να χρειαζόμαστε… άμεση βοήθεια! Εάν θέλετε λοιπόν να εξασφαλίσετε ομαλή λειτουργία και ότι το μηχάνημα σας θα μείνει «ζωντανό» για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε τα παρακάτω 6 λάθη…
1) Έχετε τοποθετήσετε το πλυντήριο σας μαζί με πολλές άλλες (λευκές) συσκευές σε μικρό χώρο!
Μπορεί να μην έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα σας, ωστόσο θα σας προτείναμε να μην έχετε σε λίγα τετραγωνικά χώρου δύο και τρεις λευκές οικιακές συσκευές μαζί.
2) Γεμίζετε τον κάδο του πλυντηρίου σας με πολλά ρούχα!
Ορισμένα πλυντήρια τελευταίας τεχνολογίας συνήθως έχουν ένα σύστημα προειδοποίησης, σε περίπτωση που έχετε υπερφορτώσει τον κάδο. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει αυτό το σύστημα και συνηθίζετε να στοιβάζετε πολλά ρούχα μέσα στο πλυντήριο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ελλοχεύει ο κίνδυνος σε βάθος χρόνου να προκαλέσετε κάποια σοβαρή βλάβη!
3) Δεν κάνετε σωστό καθαρισμό!
Για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριο/στεγνωτήριο σας θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου, θα πρέπει να το καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (μία φορά το μήνα είναι καλά).
4) Το πλυντήριο/στεγνωτήριο σας, δεν «πατάει» καλά!
Πολλές φορές μπορεί να δείτε το πλυντήριο/στεγνωτήριο σας να πραγματοποιεί περίεργες κινήσεις ή να τρέμει παραπάνω από το κανονικό. Λόγω των κινήσεων που εκτελεί ο κάδος ασκείται πίεση που μπορεί μακροχρόνια να προκαλέσει βλάβες στο μηχανισμό του πλυντηρίου σας, σε περίπτωση που η συσκευή σας δεν στηρίζεται καλά.
5) Χρησιμοποιείτε παραπάνω απορρυπαντικό από όσο πρέπει!
Εάν συνηθίζετε να βάζετε μπόλικο απορρυπαντικό με την σκέψη ότι θα καθαρίσουν ευκολότερα τα ρούχα σας, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς εάν χρησιμοποιείτε παραπάνω από όσο πρέπει τότε αυξάνετε και τα υπολείμματα που μένουν μέσα στη συσκευή σας.
6) Ξεχνάτε να τσεκάρετε τις τσέπες σας!
Ελάτε παραδεχτείτε το σε όλους έχει συμβεί! Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μικρά αντικείμενα όπως κλειδιά, κέρματα και άλλου τύπου μεταλλικά αντικείμενα, τα ξεχνάτε στις τσέπες σας. Αυτά τα αντικείμενα σε καμία περίπτωση δεν είναι ακίνδυνα, για αυτό και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν βλάβες που να αποβούν μοιραίες για το πλυντήριο/στεγνωτήριο σας!