Έτοιμη σε μόλις δεκαπέντε λεπτά η συγκεκριμένη συνταγή θα σε κάνει βασίλισσα της κουζίνας! Υλικά Για τη ζύμη 1½ κούπες χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 1½ φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα Για τη γέμιση ⅓ φλιτζανιού γάλα 300 γρ μαύρη σοκολάτα 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα Εκτέλεση Σε ένα ταψί αλείφουμε λίγο λάδι …

Έτοιμη σε μόλις δεκαπέντε λεπτά η συγκεκριμένη συνταγή θα σε κάνει βασίλισσα της κουζίνας!

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1½ κούπες χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1½ φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
  • Για τη γέμιση
  • ⅓ φλιτζανιού γάλα
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί αλείφουμε λίγο λάδι και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τους χουρμάδες και τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει ζύμη και απλώνουμε το ταψί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω από τη ζύμη και γαρνίρουμε με μπανάνα και αμύγδαλα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Αγγελική Νόστη

Αγγελική Νόστη