Το χρησιμοποιείς για την προετοιμασία του φαγητού, είναι το δεξί σου χέρι. Σ’ αυτό κόβεις λαχανικά, κρέας, σχεδόν τα πάντα και φυσικά το θέλεις να είναι πάντα καθαρό. Σου έχουμε μία έκπληξη όμως. Δεν πρέπει να το κάνεις με νερό και σαπούνι. Ακόμα κι αν το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων ή του κάνεις το καλύτερο τρίψιμο που μπορείς να κάνεις, δεν θα απαλλαγείς από τα βακτήρια. Το σαπούνι δεν μπορεί να εισχωρήσει κάτω από την επιφάνεια και να καθαρίσει για τα καλά το ξύλο.
Τι χρειάζεσαι; Χοντρό αλάτι και ξίδι. Με μία κομμένη λεμονόκουπα τρίβεις την επιφάνεια, ζουλάς και το λεμόνι για να βγουν και λίγες σταγόνες και αφήνεις δέκα λεπτά. Μετά καθαρίζεις την επιφάνεια με χλιαρό νερό, καθαρίζεις με ένα καθαρό πανάκι και το αφήνεις να στεγνώσει.
Άλλες δύο εναλλακτικές είναι το λευκό ξίδι που θα το αφήσεις να δράσει για περίπου μία ώρα, αλλά και η μαγειρική σόδα με συνδυασμό ζεστού νερού.