Ένα πράγμα θα σου πω για αυτή τη συνταγή. Τρώγεται απευθείας από το πυρέξ με κουταλάκι. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η μαγεία του. Υλικά 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας κακάο 1/2 φλιτζάνι γάλα 45 γρ βούτυρο λιωμένο και λίγο παραπάνω 1 αυγό 1 κουταλάκι του γλυκού …

Ένα πράγμα θα σου πω για αυτή τη συνταγή. Τρώγεται απευθείας από το πυρέξ με κουταλάκι. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η μαγεία του.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 45 γρ βούτυρο λιωμένο και λίγο παραπάνω
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζαχαρη
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και απλώνουμε στο πυρέξ το λίγο παραπάνω βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια μαζί με το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα στο πρώτο μπολ ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να είναι ομοιογενές το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε προσθέτοντας ζάχαρη άχνη μαζί με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δημήτρης Σκιάννης

Δημήτρης Σκιάννης