Συχνά, πιστεύουμε ότι το εύγεστο φαγητό ή ρόφημα, είναι θέμα των υλικών και της εκτέλεσης αλλά ξεχνάμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Αυτό των καθαρών σκευών! Καθημερινά διαπράττουμε… εγκλήματα στο καθάρισμα (ή την αμέλεια αυτού…) των οικιακών συσκευών, των πιάτων και των ποτηριών μας και έτσι η τελική γεύση που φθάνει στον ουρανίσκο μας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε!
Ιδού, λοιπόν, τα συχνά λάθη που κάνουμε και πως να μη τα επαναλάβουμε!
1. Πάντα να καθαρίζετε καλά την καφετιέρα/μύλο
Αν δε το κάνετε, τότε τα υπολείμματα θα χαλάσουν τη γεύση του καφέ της επόμενης ημέρας…
2. Πάντα να καθαρίζετε τη σχάρα της ψησταριάς
Εννοείται πως το ψημένο κρέας “μένει” πάνω στη σχάρα και χαλά τη γεύση του επόμενου ψησίματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο για το τρίψιμο.
3. Μη βάζετε τα τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων
Εκτός αν αναφέρεται από τον κατασκευαστή τους, αλλιώς θα χαλάσετε την αντικολλητική τους επιφάνεια.
4. Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πιάτων με ισχυρό άρωμα
Το, βιομηχανικά δημιουργημένο, άρωμα μπορεί να μείνει στα πιάτα και τα ποτήρια και να χαλάσει τη γεύση του φαγητού σας. Και εννοείται πως δε πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού, η οποία θα βρεθεί μετά πάνω στα σκεύη σας!
5. Πάντα να καθαρίζετε το φούρνο
Τα φαγητά που στάζουν μέσα στο φούρνο θα ελευθερώσουν οσμές την επόμενη φορά που θα ψήσετε κάτι σε αυτόν!
6. Πάντα να πλένετε τα ταπεράκια σας άμεσα
Ξέρουμε, είναι βαρετή διαδικασία, αλλά αν αφήσετε αποφάγια στο τάπερ, τότε αυτό θα μυρίζει, όσο και να το πλένετε την επόμενη μέρα!
7. Να ξεπλένετε καλά μετά το καθάρισμα
Είτε χρησιμοποιείτε ξύδι, είτε… χλωρίνη στο καθάρισμα των σκευών, των συσκευών και της κουζίνας, πάντα να ξεπλένετε με μπόλικο νερό!
Πηγή: Pinterest