Πάντα αγαπούσα τη συγκεκριμένη συνταγή! Όταν μάλιστα κατάφερα να τη φτιάξω κιόλας αποφάσισα ότι πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας. Υλικά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 2/3 κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένα σε κύβους 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 5 ½ …

Πάντα αγαπούσα τη συγκεκριμένη συνταγή! Όταν μάλιστα κατάφερα να τη φτιάξω κιόλας αποφάσισα ότι πρέπει να τη μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2/3 κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 5 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλάτι με το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από το τηγάνι. Σε ένα μέτριο τηγάνι βράζουμε το ζωμό ενώ παράλληλα σε ένα δεύτερο ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέτουμε το ½ από τον ζωμό και μαγειρεύουμε συνεχώς ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μαγειρεύοντας για τα επόμενα 25 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Κάντε… μαγικά στην κουζίνα με την Hotpoint-Ariston H6VMH6A! Έχει χωρητικότητα 58 λίτρων, 4 κεραμικές εστίες και 11 διαφορετικές λειτουργίες ψησίματος!

20160111173638_hotpoint_ariston_h6vmh6a_w_gr

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δημήτρης Σκιάννης

Δημήτρης Σκιάννης