Οι αυγοφέτες που μας έρχονται από την Γαλλία αφού λέγονται και διαφορετικά γαλλικές φρυγανιές, είναι απ΄τα πιο αγαπημένα γρήγορα φαγητά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί ή διάφορα τσουρέκια με επικάλυψη σοκολάτας ή μαρμελάδα. Και οι δύο επιλογές είναι πεντανόστιμες.
Διαδικασία:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, την κρέμα, την βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
2. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί αρκετά μεγάλο ώστε οι φέτες να βρίσκονται σε μία στρώση.
3. Παίρνετε το μείγμα με τα αυγά και το περιχύνετε πάνω στις φέτες και αφήνετε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε τις φέτες και τις αφήνετε για άλλα 10 λεπτά.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.
5. Τοποθετείτε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αφήνετε στην άκρη.
6. Λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά.
7. Τηγανίζετε τις μισές φέτες ψωμιού για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
8. Τις τοποθετείτε στην σχάρα και στη συνέχεια στον φούρνο για να παραμείνουν ζεστές.
9. Σερβίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.
Και για να γίνει σωστά η διαδικασία χρειάζεται και το κατάλληλο εργαλείο, γι’αυτό εμείς σου προτείνουμε το τηγάνι Tefal Hard Titanium 28. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
Διάσταση Βάσης : 28 cm
Αντικολλητική βάση: Διαθέτει
Χρώμα: Μαύρο
Επιπλέον: Στρώση TITANIUM Hard Base για έξτρα ανθεκτικότητα και υψηλή αντοχή