Το σωστό banoffee χρειάζεται ώρες προετοιμασίας όμως αξίζει να περιμένεις για να γευτείς αυτό το υπέροχο γλυκό που πραγματικά σου φτιάχνει τη διάθεση. Υλικά 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ μπισκότα Digestive 100 γρ βούτυρο 4 μπανάνες 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Σοκολάτα σε νιφάδες Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα …

Το σωστό banoffee χρειάζεται ώρες προετοιμασίας όμως αξίζει να περιμένεις για να γευτείς αυτό το υπέροχο γλυκό που πραγματικά σου φτιάχνει τη διάθεση.

Υλικά

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ μπισκότα Digestive
100 γρ βούτυρο
4 μπανάνες
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα και σκεπάζουμε μέχρι να καλυφθεί τελείως με νερό. Είναι προτιμότερο να έχουμε αφαιρέσει τις ετικέτες πριν. Σιγοβράζουμε για 3 ώρες προσέχοντας πάντα να μη χαμηλώνει η στάθμη του νερού. Σε ένα μπολ κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα και μαζί με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει πιο πριν τα ανακατεύουμε ενώ στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Στρώνουμε το ζαχαρούχο γάλα όπου έχει γίνει πλέον καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και έπειτα τοποθετούμε τις μπανάνες όπου τις έχουμε κόψει σε κομμάτια. Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και το προσθέτουμε πάνω από το γλυκό ενώ ρίχνουμε από πάνω νιφάδες σοκολάτας.

Για να είναι το γλυκό σας πιο όμορφο θα πρέπει αναγκαστικά να σιγοβράσετε το ζαχαρούχο γάλα. Η ιδανική κατσαρόλα για εσάς λοιπόν είναι η κατσαρόλα της σειράς luno από τη Fissler. 

0ff48da8ae

Ιδανική για τέλειο σιγοβράσιμο φαγητού.Το ειδικό καμπύλο καπάκι βοηθά το φαγητό να σιγοβράσει στο ζουμί του. Έτσι εξασφαλίζετε ακόμα πιο νόστιμα αποτελέσματα!

Βάση CookStar για εξοικονόμηση ενέργειας.Η Βάση CookStar, κατάλληλη για όλες τις εστίες ακόμα και για τις επαγωγικές, διανέμει τη θερμότητα ιδανικά!

Ιδανική για ευαίσθητα φαγητά.Η υψηλής ποιότητας Protectal-plus, αντικολλητική επίστρωση, αποτρέπει τα φαγητά να κολλήσουν μεταξύ τους -κάτι ιδιαίτερα πρακτικό, ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα υλικά, όπως τα ψάρια, ριζότο και σάλτσες τυριών.

Πρακτική μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.Η ενσωματωμένη κλίμακα μέτρησης στο εσωτερικό της κατσαρόλας και η στρογγυλή μετάβαση μεταξύ της βάσης και του τοιχώματος του δοχείου κάνει τα φαγητά πιο εύκολο στο ανακάτεμα

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Αγγελική Νόστη

Αγγελική Νόστη