Το φθινόπωρο είναι η εποχή που μας προετοιμάζει για το χειμώνα έτσι έχουμε τη διάθεση να επιστρέψουμε στο σπίτι και να απολαύσουμε χαλαρές στιγμές σε αυτό. Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι γίνεται ακόμα πιο ποιοτικός όταν κυριαρχεί το ντεκόρ είναι καλαίσθητο, το περιβάλλον ήρεμο και οι μυρωδιά που κυριαρχεί σου ξυπνά τις αισθήσεις. Το …
Το φθινόπωρο είναι η εποχή που μας προετοιμάζει για το χειμώνα έτσι έχουμε τη διάθεση να επιστρέψουμε στο σπίτι και να απολαύσουμε χαλαρές στιγμές σε αυτό. Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι γίνεται ακόμα πιο ποιοτικός όταν κυριαρχεί το ντεκόρ είναι καλαίσθητο, το περιβάλλον ήρεμο και οι μυρωδιά που κυριαρχεί σου ξυπνά τις αισθήσεις.
Το φθινόπωρο έχει υπέροχες μυρωδιές: μήλο, πορτοκάλι, κανέλα, κολοκύθα, μοσχοκάρυδο κι άλλες.
Αυτές οι μυρωδιές μπορούν να πλημμυρίσουν το χώρο σου με τον πιο φυσικό τρόπο με τις ακόλουθες μίξεις και τον πολύ απλό τρόπο παρασκευής:
Συνδυασμοί
2 ξύλα κανέλας
4 κομμάτια καραμελωμένου τζίντζερ
1 σκελίδα μοσχοκάρυδου
ή
Φλούδες από δύο μήλα
1 ξύλο κανέλας
3 σκελίδες μοσχοκάρυδου
ή
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Φλούδα από ένα μήλο
2 ξύλα κανέλας
2 σκελίδες μοσχοκάρυδου
Τρόπος παρασκευής
Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μόλις φτάσει σε βρασμό, χαμήλωσε τη φωτιά.
Ρίξε τα υλικά της προτίμησης σου στην κατσαρόλα και άφησε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Τσέκαρε κάθε μισή ώρα περίπου για να βεβαιωθείς πως δεν έχει εξατμιστεί το νερό, και πρόσθεσε κι άλλο αν χρειαστεί.
Η μυρωδιά του μείγματος μπορεί να διαχέεται μέχρι και 2 μέρες στο χώρο κάθε φορά που καίει σε χαμηλή φωτιά.
Ακόμα και μισή ώρα βρασμού αρκεί για να πλημμυρίσει ο χώρος με μυρωδιά που θυμίζει φθινόπωρο και φρεσκοψημένα κουλουράκια.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μπορείς να δημιουργείς αυτό το φυσικό αποσμητικό κάθε φορά που νιώθεις πως ο χώρος έχει πολύ ξηρή ατμόσφαιρα έτσι ώστε να διυγραίνεται.