Μπορείς να προσθέσεις και 2-3 μανιτάρια ή λίγα κολοκυθάκια σε φέτες για πιο ολοκληρωμένο πιάτο. Ακόμη και λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι θα απογειώσουν τη γεύση.

Το Πάσχα πέρασε, οι σούβλες σταμάτησαν να γυρίζουν… αλλά το ταψί στο ψυγείο έχει ακόμα μερικά κομμάτια από το ψητό αρνί που περίσσεψε. Κι εκεί έρχεται η μαγική ερώτηση: “Και τώρα, τι το κάνουμε;”

Η απάντηση είναι μία και μυρωδάτη: αρνί με κριθαράκι στο φούρνο, ένα φαγητό που μοσχοβολάει σπιτική θαλπωρή και φωνάζει “μαμαδίστικο”. Είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσεις το αρνί με τρόπο νόστιμο, χορταστικό και καθόλου βαρετό!

Τι θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. μαγειρεμένο αρνί (ξεψαχνισμένο ή σε μικρά κομμάτια)
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας (αν σου αρέσει)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 800 ml ζεστό νερό ή ζωμός (ιδανικά από το αρνί)
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα για το σερβίρισμα

Πώς το φτιάχνεις:

  1. Ετοίμασε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρεις το κρεμμύδι (και το σκόρδο, αν βάλεις) με το ελαιόλαδο. Ρίχνεις τον πελτέ και τα ντοματάκια και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  2. Ρίξε τα αρωματικά: Πρόσθεσε τη ζάχαρη, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιήσεις), αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
  3. Στήσε το ταψί: Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνεις το αρνί, προσθέτεις το κριθαράκι και περιχύνεις με τη σάλτσα και το ζεστό νερό ή ζωμό. Ανακατεύεις ελαφρά για να πάει παντού η γεύση.
  4. Ψήσε μέχρι να μελώσει: Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά. Αν δεις ότι στεγνώνει, πρόσθεσε λίγο ζεστό νεράκι ακόμα. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κριθαράκι έχει μαλακώσει και έχει «τραβήξει» όλη τη νοστιμιά.

Το τελικό άγγιγμα

Πριν σερβίρεις, πασπάλισε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξηρή μυζήθρα. Αν είσαι λάτρης της φέτας, βάλε λίγη θρυμματισμένη από πάνω και θα με θυμηθείς!

Extra tip:

Μπορείς να προσθέσεις και 2-3 μανιτάρια ή λίγα κολοκυθάκια σε φέτες για πιο ολοκληρωμένο πιάτο. Ακόμη και λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι θα απογειώσουν τη γεύση.

Με ένα πιάτο αρνίσιο κριθαράκι, το Πάσχα μένει λίγο παραπάνω στο τραπέζι σου… αλλά χωρίς καθόλου βαρεμάρα. Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *