Γιατί είναι μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο. Γιατί η λευκή σοκολάτα με το πορτοκάλι ταιριάζουν υπέροχα. Και γιατί τα πασχαλινά κουλούρια σου αξίζουν να έχουν τη δική σου… υπογραφή!

Το Πάσχα πλησιάζει, και αν είσαι από αυτές που αγαπούν τη μυρωδιά των κουλουριών να ψήνονται στον φούρνο, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Κρατάμε τη βάση της παράδοσης, αλλά της δίνουμε μια γλυκιά, μοντέρνα πινελιά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους: κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια λευκής σοκολάτας!

Υλικά για περίπου 40 κουλουράκια:

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. βανιλίνη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • 1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Θέλουμε να γίνει μια απαλή, ανοιχτόχρωμη κρέμα.
  2. Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις το χτύπημα.
  3. Ρίχνεις το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το μαχλέπι και τη βανιλίνη. Ανακατεύεις καλά.
  4. Σιγά-σιγά προσθέτεις το αλεύρι μαζί με το baking powder. Μόλις η ζύμη αρχίσει να σφίγγει, σταματάς το μίξερ και συνεχίζεις με το χέρι.
  5. Ρίχνεις τη λευκή σοκολάτα και ζυμώνεις ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Πλάθεις τα κουλουράκια στο σχήμα που θες – πλεξουδάκια, μισοφέγγαρα ή παραδοσιακά στριφτά.
  7. Τα τοποθετείς σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφεις με το χτυπημένο αυγό.
  8. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Μικρά μυστικά για extra απόλαυση:

  • Αν θες να ανεβάσεις τη γεύση ένα level πιο πάνω, μπορείς να βουτήξεις τις άκρες των κουλουριών σε λιωμένη λευκή σοκολάτα μόλις κρυώσουν.
  • Αντικατάστησε τον χυμό πορτοκαλιού με λικέρ πορτοκάλι για πιο έντονο άρωμα.

Γιατί να τα φτιάξεις φέτος;

Γιατί είναι μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο. Γιατί η λευκή σοκολάτα με το πορτοκάλι ταιριάζουν υπέροχα. Και γιατί τα πασχαλινά κουλούρια σου αξίζουν να έχουν τη δική σου… υπογραφή!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *