Ένα ευέλικτο συνοδευτικό πιάτο, το μεξικάνικο ρύζι με άρωμα ντομάτας και πρόσθετα λαχανικά είναι ιδανικό για όλα τα είδη κύριων πιάτων ή σερβίρετέ το με ένα τηγανητό αυγό για ένα νόστιμο γεύμα.

Αυτό το πολύχρωμο ρύζι με καρότο, αρακά και καλαμπόκι είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο, κεφτεδάκια ή ακόμα και για να το απολαύσεις μόνο του! Είναι ελαφρύ, αρωματικό και πανεύκολο στην παρασκευή του.

Υλικά

  • 200γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ½ μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. ανθός θαλασσινού αλατιού (ή χοντρό αλάτι)
  • 480ml ζεστό νερό
  • 1 καρότο, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 50γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 70γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνε καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να τρέχει καθαρό. Άφησέ το στην άκρη να στραγγίξει.
  2. Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  3. Πρόσθεσε το ρύζι και σοτάρισε για 1 λεπτό.
  4. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το ρύζι.
  5. Ρίξε σιγά σιγά το ζεστό νερό και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι.
  6. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  7. Κλείσε τη φωτιά και άφησέ το να ξεκουραστεί με σκεπασμένο καπάκι για 10 λεπτά.
  8. Για το σερβίρισμα, αναποδογύρισε προσεκτικά το ρύζι σε μια πιατέλα και αφράτεψέ το με ένα πιρούνι.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *