Τα κράκερ καρότου διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 4-5 ημέρες. Απόλαυσέ τα με κάποιο ντιπ, τυρί κρέμα ή σκέτα, ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ!

Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή απλά για τις στιγμές που θέλεις κάτι τραγανό χωρίς ενοχές, τότε αυτά τα κράκερ καρότου είναι ό,τι πρέπει! Εύκολα στην παρασκευή, πλούσια σε γεύση και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, θα γίνουν η νέα σου αγαπημένη λιχουδιά. Μπορείς να τα απολαύσεις μόνα τους ή να τα συνδυάσεις με κάποιο ντιπ, όπως χούμους ή γιαούρτι με μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι βρώμης
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (προαιρετικά, για πιο ελαφριά υφή)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας νερό (ή όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους λιναριού ή σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζεις τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα, τα μυρωδικά και το σκόρδο σε σκόνη. Προσθέτεις το τριμμένο καρότο και ανακατεύεις καλά.
  2. Προσθέτεις τα υγρά: Ρίχνεις το ελαιόλαδο και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή αλλά όχι κολλώδης ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο αλεύρι ή νερό.
  3. Ανοίγεις τη ζύμη: Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγεις τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 3-4 χιλιοστά).
  4. Κόβεις τα κράκερ: Με ένα μαχαίρι ή ροδάκι πίτσας, κόβεις τη ζύμη σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια. Αν θέλεις, μπορείς να τα τρυπήσεις με ένα πιρούνι για να γίνουν πιο τραγανά.
  5. Ψήνεις: Τοποθετείς τα κράκερ σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζεις με τους σπόρους και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Αφήνεις να κρυώσουν: Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν καλά για να γίνουν πιο τραγανά.

Σερβίρισμα & Αποθήκευση

Τα κράκερ καρότου διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 4-5 ημέρες. Απόλαυσέ τα με κάποιο ντιπ, τυρί κρέμα ή σκέτα, ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ!

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *