Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού σαγκουίνι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε, προσθέτουμε φρέσκα φύλλα μέντας για έξτρα δροσιά.

Τα πορτοκάλια σαγκουίνι, με το εντυπωσιακό τους κόκκινο χρώμα και τη μοναδική γεύση που ισορροπεί ανάμεσα στη γλυκύτητα και την ελαφριά οξύτητα, είναι ιδανικά για να δώσουν μια ξεχωριστή νότα σε γλυκά και επιδόρπια. Αυτή η τάρτα είναι μια ωδή στο άρωμα και τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, με μια τραγανή, βουτυρένια βάση και μια βελούδινη γέμιση από κρέμα πορτοκαλιού σαγκουίνι. Ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τη γεύση του!

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1-2 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 3 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια σαγκουίνι
  • 100 ml χυμός από πορτοκάλι σαγκουίνι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση:

  • Φέτες πορτοκαλιού σαγκουίνι
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φρέσκα φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προετοιμασία της βάσης

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το κρύο νερό, ζυμώνουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε σε ταρτιέρα 22-24 εκ.
  6. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι, την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος (π.χ. ρύζι ή φασόλια).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Προετοιμασία της γέμισης

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού σαγκουίνι, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση της τάρτας και ψήνουμε στους 160°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σερβίρισμα

  • Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού σαγκουίνι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε φρέσκα φύλλα μέντας για έξτρα δροσιά.

Ένα κομμάτι αυτής της τάρτας θα σε μεταφέρει σε ένα γλυκόξινο, αρωματικό ταξίδι! Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *