Σερβίρισμα & tips ✔ Αφήνεις 5-10 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψεις, ώστε να στέκεται καλά. ✔ Μπορείς να το συνοδεύσεις με μια δροσερή σαλάτα για ισορροπημένο γεύμα. ✔ Αν σου αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις μπλε τυρί ή πικάντικη γραβιέρα.

Αν ψάχνεις μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τότε αυτό το σουφλέ με ψίχα τοστ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι ό,τι πρέπει! Είναι η τέλεια εναλλακτική αντί για μακαρόνια ή πατάτες, καθώς η ψίχα του τοστ απορροφά υπέροχα την κρέμα και τα τυριά, δίνοντας ένα αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.

Ακολούθησε τη συνταγή και ετοιμάσου να απολαύσεις το απόλυτο comfort food, που είναι ιδανικό για καθημερινό γεύμα, μπουφέ ή ακόμα και για brunch!

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί 25×30 εκ.)

  • 8-10 φέτες ψίχα τοστ (χωρίς κόρα) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι & πιπέρι

Προαιρετικά:

  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο ή γαλοπούλα
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζεις τη βάση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνεις καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνεις τις φέτες από ψίχα τοστ ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Αν χρειαστεί, κόβεις κομματάκια για να γεμίσεις τα κενά.

  1. Προσθέτεις τα υλικά

Πασπαλίζεις τη μισή ποσότητα από τα τυριά πάνω από το ψωμί. Αν χρησιμοποιήσεις πιπεριές, μπέικον ή μανιτάρια, τα προσθέτεις σε αυτή τη φάση.

  1. Ετοιμάζεις την κρέμα

Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνεις το μείγμα πάνω από το σουφλέ, φροντίζοντας να πάει παντού και να μουσκέψει καλά η ψίχα του τοστ.

  1. Ψήνεις μέχρι να ροδίσει

Πασπαλίζεις με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνεις στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο, τραγανό χρώμα.

Σερβίρισμα & tips

Αφήνεις 5-10 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψεις, ώστε να στέκεται καλά.
✔ Μπορείς να το συνοδεύσεις με μια δροσερή σαλάτα για ισορροπημένο γεύμα.
✔ Αν σου αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις μπλε τυρί ή πικάντικη γραβιέρα.

Αυτό το σουφλέ με ψίχα τοστ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι τόσο εύκολο και νόστιμο που θα γίνει το απόλυτο hit σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *