Αυτή είναι μια νηστίσιμη αλλά νοστιμότατη συνταγή, καθώς βρισκόμαστε μέσα στη Σαρακοστή. Μια υπέροχη επιλογή για ένα πλούσιο ριζότο με μανιτάρια και γάλα αμυγδάλου, που είναι χορταστικό, γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία! Υλικά (για 4 άτομα) 1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα 500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή μίξη με πορτομπέλο, πλευρώτους) 1 μικρό κρεμμύδι, …

Αυτή είναι μια νηστίσιμη αλλά νοστιμότατη συνταγή, καθώς βρισκόμαστε μέσα στη Σαρακοστή. Μια υπέροχη επιλογή για ένα πλούσιο ριζότο με μανιτάρια και γάλα αμυγδάλου, που είναι χορταστικό, γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή μίξη με πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, ζεστός
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (για έξτρα γεύση, προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα μανιταριών
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους (περίπου 5-7 λεπτά). Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθήκη ρυζιού & κρασιού
    Ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αν χρησιμοποιείς κρασί, πρόσθεσέ το και άφησέ το να εξατμιστεί.
  3. Σταδιακή προσθήκη ζωμού
    Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά.
  4. Γάλα αμυγδάλου & αρωματικά
    Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και άφησε το ριζότο να δέσει.
  5. Τελικές πινελιές
    Αν θέλεις έξτρα γεύση, πρόσθεσε διατροφική μαγιά για μια τυρένια αίσθηση. Σέρβιρε με φρέσκο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

Συνοδεία:
Συνδύασε το ριζότο με μια σαλάτα ρόκας με ντομάτα, καρύδια και ξίδι βαλσαμικό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *