Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, η λευκή φασολάδα είναι ένα διαχρονικό αγαπημένο φαγητό. Πλούσιο σε γεύσεις και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, είναι μια τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και ικανοποιητικό γεύμα.

Η λευκή φασολάδα είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή της κλασικής κόκκινης φασολάδας, με απαλή γεύση και βελούδινη υφή. Ένα τέλειο πιάτο για τις κρύες μέρες και η μεγάλη μας παράδοση για την Καθαρά Δευτέρα!

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 500 γρ. λευκά φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • Ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Μούλιασμα φασολιών
    • Ξεπλύνετε τα φασόλια και μουλιάστε τα σε άφθονο νερό για 8-12 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βράσιμο φασολιών
    • Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια.
    • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό και αφήστε τα να πάρουν μια πρώτη βράση για 10 λεπτά.
    • Στραγγίστε και πετάξτε το πρώτο νερό για να γίνουν πιο ελαφριά.
  3. Μαγείρεμα φασολάδας
    • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο για 3-4 λεπτά.
    • Προσθέστε τα φασόλια, τη δάφνη και αρκετό ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει καλά.
    • Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
    • Αν χρησιμοποιείτε πατάτα, προσθέστε τη 20 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
  4. Τελικό στάδιο
    • Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη ρίγανη ή το θυμάρι.
    • Μόλις τα φασόλια χυλώσουν, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
    • Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο στο τέλος για περισσότερη νοστιμιά.
  5. Σερβίρισμα
    • Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί και ελιές. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λεμόνι στο πιάτο σας για πιο δροσερή γεύση.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *