Συμβουλές για τέλειο μαρινάρισμα: Πάντα μαρινάρουμε στο ψυγείο, ποτέ σε θερμοκρασία δωματίου. Μην χρησιμοποιείς την ίδια μαρινάδα για επάλειψη, εκτός αν τη βράσεις πρώτα. Μαρινάρεις σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ, όχι σε αλουμινένιο ή πλαστικό. Για πιο τρυφερό κρέας, πρόσθεσε λίγο χυμό ανανά ή γιαούρτι στη μαρινάδα. Τώρα ξέρεις πώς να δώσεις στο κρέας σου …

Αν θέλεις το κρέας σου να γίνει ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, τότε η σωστή μαρινάδα είναι το μυστικό! Είτε προτιμάς χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι, εδώ θα βρεις τις καλύτερες συνταγές για μαρινάδες που θα απογειώσουν το ψήσιμο σου.

Μαρινάδα για χοιρινό: Γλυκόξινη απόλαυση

Το χοιρινό αγαπά τις έντονες γεύσεις και τους συνδυασμούς γλυκού και ξινού.

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι μηλόξιδο ή χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βύθισε μέσα το χοιρινό (μπριζόλες, πανσέτες ή ψαρονέφρι). Μαρινάρισε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή, ιδανικά, όλη νύχτα.

Μαρινάδα για κοτόπουλο: Μεσογειακή φρεσκάδα

Το κοτόπουλο αναδεικνύεται όταν συνδυάζεται με αρωματικά βότανα και ελαφριά οξύτητα.

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά και βάλε μέσα το κοτόπουλο (φιλέτο, μπούτι ή φτερούγες). Μαρινάρισε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.

Μαρινάδα για μοσχάρι: Κλασική και πικάντικη

Το μοσχάρι χρειάζεται μαρινάδα με έντονα αρώματα και ένζυμα που το μαλακώνουν.

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε τα υλικά και μαρινάρισε το μοσχάρι (μπριζόλες, σπαλομπριζόλες ή flank steak) για τουλάχιστον 6-8 ώρες.

Συμβουλές για τέλειο μαρινάρισμα:

  • Πάντα μαρινάρουμε στο ψυγείο, ποτέ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μην χρησιμοποιείς την ίδια μαρινάδα για επάλειψη, εκτός αν τη βράσεις πρώτα.
  • Μαρινάρεις σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ, όχι σε αλουμινένιο ή πλαστικό.
  • Για πιο τρυφερό κρέας, πρόσθεσε λίγο χυμό ανανά ή γιαούρτι στη μαρινάδα.

Τώρα ξέρεις πώς να δώσεις στο κρέας σου την τέλεια γεύση – ώρα για ψήσιμο!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *