Οι σπιτικές κρέπες είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα, είτε γλυκό είτε αλμυρό. Με λίγα βασικά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείς να δημιουργήσεις άπειρους συνδυασμούς που ικανοποιούν κάθε γούστο!

Υπάρχει κάτι πιο δελεαστικό από το άρωμα των φρεσκοψημένων κρεπών που γεμίζει την κουζίνα; Είτε τις προτιμάς γλυκές με σοκολάτα και φρούτα είτε αλμυρές με τυρί και αλλαντικά, οι σπιτικές κρέπες είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, brunch ή ένα γρήγορο σνακ. Το καλύτερο; Γίνονται πανεύκολα με απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι!

Υλικά (για περίπου 10 κρέπες)

  • 2 αυγά
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά για τις γλυκές κρέπες)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (για τις γλυκές κρέπες)
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αυγά με το γάλα.
  2. Προσθέτεις το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σχηματιστούν σβόλοι.
  3. Ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και (αν θες γλυκιά εκδοχή) τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις έναν ομοιόμορφο, ρευστό χυλό.
  4. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφεις ελαφρώς με βούτυρο ή λάδι.
  5. Ρίχνεις μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το γυρνάς κυκλικά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  6. Ψήνεις για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, και έπειτα αναποδογυρίζεις την κρέπα με μια σπάτουλα. Ψήνεις άλλο 30-40 δευτερόλεπτα.
  7. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες, αλείφοντας το τηγάνι με λίγο βούτυρο ανά διαστήματα.

Tips & Προτάσεις σερβιρίσματος

  • Γλυκές: Μερέντα, μπανάνα, μέλι, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα ή σαντιγί.
  • Αλμυρές: Τυρί & γαλοπούλα, φέτα & ντομάτα, μανιτάρια & μπέικον, σπανάκι & ρικότα.

Ετοιμάσου να απολαύσεις τις πιο λαχταριστές σπιτικές κρέπες με την πιο απλή και δοκιμασμένη συνταγή!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *