Όταν ο κάνει κρύο, τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι από λίγα λαχταριστά τρουφάκια κάστανο. Αυτά τα μικρά γλυκά συνδυάζουν τη φυσική γλυκύτητα του κάστανου με τη σοκολάτα, δημιουργώντας μια πλούσια και βελούδινη υφή που λιώνει στο στόμα. Ιδανικά για ένα απογευματινό κέρασμα ή ως χειροποίητο δώρο, αυτά τα τρουφάκια θα κλέψουν την παράσταση!
Υλικά
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Τρούφα σοκολάτας ή κακάο για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Προετοιμασία κάστανου: Πολτοποιούμε τα βρασμένα κάστανα με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Λιώσιμο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, τη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, το μέλι (ή την άχνη ζάχαρη), το κονιάκ (αν το χρησιμοποιούμε) και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Διαμόρφωση τρουφακίων: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε από τρούφα σοκολάτας ή κακάο.
- Σερβίρισμα: Βάζουμε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα απολαύσουμε.
Έτοιμα! Αυτά τα τρουφάκια κάστανο θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό για τον χειμώνα. Καλή απόλαυση!