Τα τρουφάκια κάστανο είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα εκλεπτυσμένα γλυκά με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Η φυσική γλυκύτητα του κάστανου συνδυάζεται αρμονικά με τη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.

Όταν ο κάνει κρύο, τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με μια ζεστή κούπα καφέ ή τσάι από λίγα λαχταριστά τρουφάκια κάστανο. Αυτά τα μικρά γλυκά συνδυάζουν τη φυσική γλυκύτητα του κάστανου με τη σοκολάτα, δημιουργώντας μια πλούσια και βελούδινη υφή που λιώνει στο στόμα. Ιδανικά για ένα απογευματινό κέρασμα ή ως χειροποίητο δώρο, αυτά τα τρουφάκια θα κλέψουν την παράσταση!

Υλικά

  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Τρούφα σοκολάτας ή κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κάστανου: Πολτοποιούμε τα βρασμένα κάστανα με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
  2. Λιώσιμο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, τη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, το μέλι (ή την άχνη ζάχαρη), το κονιάκ (αν το χρησιμοποιούμε) και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Διαμόρφωση τρουφακίων: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε από τρούφα σοκολάτας ή κακάο.
  5. Σερβίρισμα: Βάζουμε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα απολαύσουμε.

Έτοιμα! Αυτά τα τρουφάκια κάστανο θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό για τον χειμώνα. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *