Το Σάββατο είναι η ιδανική μέρα για να απολαύσεις ένα ζεστό, σπιτικό γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σου χαρίσει cozy διάθεση. Αυτή η εύκολη και θρεπτική σούπα με γλυκοπατάτα και καρότο θα σε ταξιδέψει γευστικά, χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα. Ετοιμάσου να απολαύσεις κάθε κουταλιά!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 200 ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
- ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
- Κρουτόν ή καβουρδισμένοι ξηροί καρποί για έξτρα τραγανή υφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σοτάρισμα λαχανικών: Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Πρόσθεσε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες και σοτάρισε για 5 λεπτά.
- Προσθήκη μπαχαρικών: Ρίξε το κάρι και το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά.
- Βράσιμο: Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Άλεσμα: Χρησιμοποίησε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσεις τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό για να αραιώσεις τη σύσταση.
- Τελικό άγγιγμα: Πρόσθεσε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος, ανακάτεψε καλά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρισμα: Σέρβιρε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και μερικά κρουτόν ή ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή.
Σέρβιρέ τη με φρυγανισμένο ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα με ρόδι και καρύδια για ισορροπημένο γεύμα.
Καλή απόλαυση!