Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γευστικό τρόπο να απολαύσεις αυγά, αυτές οι τραγανές τορτίγιες είναι η ιδανική επιλογή. Με απλά υλικά και άρωμα από τη Μεσόγειο, θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ ή γεύμα!
Υλικά
- 6 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
- 6 μικρές τορτίγιες
- 85 γρ. (3 oz) μαύρες ελιές σε φέτες (στραγγισμένο βάρος από βαζάκι 185 γρ.)
- 100 γρ. (3½ oz) φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
- 6 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας
Εκτέλεση
- Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
- Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε δύο κουταλιές λάδι. Ετοίμασε τις τορτίγιες διαχωρίζοντάς τες.
- Βάλε τις ελιές σε ένα μπολ και, αν χρησιμοποιείς μανιτάρια, σε ένα άλλο. Ρίξε 3 κ.σ. από το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Τα αυγά πρέπει να τσιτσιρίζουν – αν όχι, ανέβασε τη θερμοκρασία.
- Πασπάλισε λίγες φέτες ελιάς και μανιταριών πάνω στο υγρό μείγμα αυγών.
- Άλειψε μια τορτίγια με 1 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας και τοποθέτησέ τη πάνω στο αυγό με την πλευρά της πάστας προς τα κάτω.
- Με την πλάτη μιας σπάτουλας, πίεσε ελαφρώς την τορτίγια για να κολλήσει το αυγό. Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα και γύρισέ τη για άλλα 30 δευτερόλεπτα ώστε να ζεσταθεί.
- Βγάλε την τορτίγια/αυγό σε ένα πιάτο. Τύλιξέ την όταν είναι αρκετά δροσερή για να την πιάσεις. Επανάλαβε με τις υπόλοιπες τορτίγιες μέχρι να τελειώσουν τα αυγά. Σέρβιρε.
Tip: Αυτές οι τορτίγιες είναι τέλειες για πρωινό, brunch ή ακόμα και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα! Προσαρμόσέ τις στα δικά σου γούστα με περισσότερα λαχανικά ή μυρωδικά!
Καλή απόλαυση!