Τα νιόκι είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση. Σε αυτή τη συνταγή, η τραγανή πανσέτα και το αρωματικό φασκόμηλο δίνουν έναν gourmet χαρακτήρα σε μια καθημερινή απόλαυση.

Η ιταλική κουζίνα έχει πάντα έναν τρόπο να μας ταξιδεύει με τις απλές, αλλά απολαυστικές γεύσεις της. Τα νιόκι με τραγανό μπέικον και σπανάκι είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας!

Υλικά

  • 1 πακέτο νιόκι
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε τα να τηγανιστούν για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν αρωματικά.
  3. Ρίξτε τα νιόκι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε αμέσως.

Απολαύστε αυτήν την πεντανόστιμη ιταλική συνταγή με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *