Το σάντουιτς γαλοπούλας είναι ένα πιάτο που πρωτοεμφανίστηκε για τον εορτασμό της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Αυτή η παραλλαγή με γαλοπούλα είναι εξίσου γευστική και ιδανική για κάθε γιορτινή περίσταση.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- 300 ml ζωμός κοτόπουλου
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας chutney μάνγκο
- ½ κιλό γαλοπούλα μαγειρεμένη, κομμένη σε κομμάτια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και τον τοματοπολτό. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και αφήστε το να κρυώσει.
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το chutney σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρύο μείγμα κάρυ και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τη γαλοπούλα στη σάλτσα και ανακατέψτε να καλυφθεί πλήρως. Αλατοπιπερώστε.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο κρύο, συνοδευόμενο από σαλάτα ή φρεσκοψημένο ψωμί. Είναι ιδανικό για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι!
Καλή σας όρεξη!