Αυτό το ντιπ είναι ιδανικό για ένα χαλαρό βράδυ με φίλους ή ως προσθήκη σε έναν πιο επίσημο μπουφέ. Η ρικότα συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκύτητα των σταφυλιών, ενώ τα βότανα δίνουν μια αρωματική πινελιά που απογειώνει το πιάτο. Δοκίμασέ το και θα γίνει το αγαπημένο σου!

Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ, γευστικό και εντυπωσιακό για να συνοδεύσεις το τραπέζι σου, αυτό το ντιπ με ρικότα είναι ό,τι πρέπει! Απλό στην παρασκευή, με πλούσια υφή και δροσερή γεύση, μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό για κριτσίνια και λαχανικά, είτε ως βάση για ένα κομψό ορεκτικό. Ετοίμασέ το και δες τους καλεσμένους σου να το λατρεύουν!

Υλικά

  • 250 γρ. ρικότα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σταφύλια (κατά προτίμηση κόκκινα)
  • Φρέσκα βότανα (θυμάρι ή δεντρολίβανο)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτύπησε τη ρικότα με το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει αφράτη.
  2. Σε ένα ταψάκι, τοποθέτησε τα σταφύλια, ράντισέ τα με το ελαιόλαδο και πασπάλισε με τα βότανα. Ψήσε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σέρβιρε τη ρικότα σε μπολ, γαρνιρισμένη με τα ζεστά σταφύλια και λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *