Αυτό το cheesecake με κρέμα Ιρλανδίας και σοκολάτα είναι ο απόλυτος συνδυασμός πολυτέλειας και γεύσης. Με την πλούσια υφή του και την εκλεπτυσμένη γεύση της κρέμας Ιρλανδίας, θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο για κάθε περίσταση!

Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που να συνδυάζει την πολυτέλεια της κρέμας ιρλανδίας και τη βαθιά γεύση της σοκολάτας, αυτό το cheesecake είναι ό,τι πρέπει. Ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αλλά και τον ουρανίσκο σου! Ετοίμασέ το εύκολα και δες το να εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 ml κρέμα ιρλανδίας (Baileys ή άλλη μάρκα)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 φύλλα ζελατίνης ή 10 γρ. σκόνη ζελατίνης

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα ιρλανδίας

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζεις τη βάση:
  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, πιέζοντας καλά.
  • Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  1. Ετοιμάζεις τη γέμιση:
  • Μούλιασε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά (αν χρησιμοποιείς φύλλα).
  • Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο.
  • Πρόσθεσε την κρέμα ιρλανδίας και ανακάτεψε καλά.
  • Ζέστανε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και διάλυσε τη ζελατίνη μέσα.
  • Ρίξε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού και ανακάτεψε.
  • Δίπλωσε απαλά τη σαντιγί στη γέμιση.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση και άφησέ το στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
  1. Ετοιμάζεις την επικάλυψη:
  • Ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε μέσα την κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια.
  • Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε την κρέμα ιρλανδίας και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίξε την επικάλυψη πάνω από το cheesecake και άφησέ το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.

Σερβίρισμα

Ξεφορμάρισε προσεκτικά το cheesecake, διακόσμησέ το με τρίμματα σοκολάτας ή λίγη σαντιγί και σέρβιρε. Ετοιμάσου για επιφωνήματα θαυμασμού!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *