Η γιορτή των Θεοφανείων δεν γίνεται χωρίς κέικ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα αρώματα του πορτοκαλιού και της μαστίχας, προσφέροντας μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού γλυκού. Υλικά: 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 100 ml χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα από …

Η γιορτή των Θεοφανείων δεν γίνεται χωρίς κέικ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα αρώματα του πορτοκαλιού και της μαστίχας, προσφέροντας μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού γλυκού.

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
  3. Ενσωματώστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ψήστε στους 180°C για 45-50 λεπτά.
  5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κρύψτε μέσα το φλουρί!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *