Αν αναζητάς ένα ιδιαίτερο και γευστικό πρωινό που θα σε ταξιδέψει σε τροπικές γεύσεις, τότε αυτό το Γαλλικό τόστ με μπριός, καρύδα και δροσερό κουλί μάνγκο είναι η τέλεια επιλογή. Εύκολο στην παρασκευή, αλλά τόσο εντυπωσιακό στο σερβίρισμα, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου!
Υλικά
Για το Γαλλικό τόστ
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 200ml γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)
- Λάδι για το τηγάνισμα
- 4 φέτες μπριός (2–3 εκ.) από την προηγούμενη μέρα
Για το κουλί μάνγκο
- 200 γρ. ώριμη σάρκα μάνγκο, κομμένη σε κομμάτια
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προετοίμασε τον φούρνο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 120°C (100°C με αέρα).
- Φτιάξε το κουλί μάνγκο: Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία. Πρόσθεσε λίγο νερό ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη υφή που μπορεί να ρέει. Άφησέ το στην άκρη.
- Ετοίμασε το μείγμα καρύδας: Σε ένα μπολ, χτύπα ελαφρά τα αυγά και πρόσθεσε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα καρύδας (αν το χρησιμοποιείς). Χτύπα ξανά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τηγάνισε το μπριός: Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βούτηξε 2 φέτες μπριός στο μείγμα καρύδας για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τες και πιέζοντας ελαφρά μέχρι να απορροφήσουν το υγρό χωρίς να μουσκέψουν υπερβολικά.
- Ψήσε το μπριός: Σήκωσε προσεκτικά το μπριός από το μείγμα, αφήνοντας το περιττό υγρό να στάξει πίσω στο μπολ, και τηγάνισέ το για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η υφή του να επανέρχεται όταν το πιέζεις.
- Κράτησέ το ζεστό: Τοποθέτησε τις έτοιμες φέτες σε ένα ταψί και κράτησέ τες ζεστές στον φούρνο όσο ετοιμάζεις τις υπόλοιπες.
- Σέρβιρε: Στοίβαξε το Γαλλικό τόστ σε πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το κουλί μάνγκο.
Καλή απόλαυση!