Αυτή η συνταγή συνδυάζει την φυσική γλυκύτητα των καρότων με τη μοναδική γεύση του σταρ ανανίς, δημιουργώντας ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που θα απογειώσει κάθε γεύμα.
Υλικά
- 9 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, με τις άκρες κομμένες
- 250γρ. βούτυρο
- 150γρ. ζάχαρη
- 3 κ.γ. αλάτι
- 4 αστέρια ανανίς
Συμβουλές για τη συνταγή
- Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να λειάνετε τα καρότα και να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια από τη φλούδα (προαιρετικά).
Μέθοδος
- Σε μία κατσαρόλα, συνδυάστε 400ml νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αστέρια ανανίς.
- Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά) και η ποσότητα του υγρού να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.
- Σερβίρετε τα καρότα ως συνοδευτικό πιάτο, περιχύνοντάς τα με το μειωμένο υγρό από το μαγείρεμα.
Απολαύστε αυτό το πιάτο σαν την τέλεια προσθήκη σε γεύματα με κρέας ή ψάρι!