Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη ζεστασιά του τζίντζερ με την κρεμώδη καραμέλα, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή. Μια εξαιρετική λιχουδιά για κάθε στιγμή που χρειάζεστε κάτι γλυκό και ανακουφιστικό.

Share:

Αυτό το γλυκό με τζίντζερ και καραμέλα είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η γλυκιά και πικάντικη γεύση του τζίντζερ σε συνδυασμό με την κρεμώδη καραμέλα θα σας ενθουσιάσει. Δείτε παρακάτω τη συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι!

Υλικά

Για το πουτίγκα τζίντζερ

  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό ελεύθερης εκτροφής, χτυπημένο
  • 75γρ ζάχαρη ελαφριά μουσκοβάδο
  • 50γρ μαύρη μελάσα
  • 125ml γάλα
  • 50γρ λιωμένο βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 75γρ βούτυρο
  • 100γρ ζάχαρη ελαφριά μουσκοβάδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα) ή στους 4 βαθμούς στον αερόθερμο. Λιπαίνουμε καλά και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ.
  2. Για την πουτίγκα τζίντζερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη μελάσα, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε καλά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ισόποσα.
  4. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι το κέικ να πάρει σκούρο χρώμα και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα τοιχώματα της φόρμας. Το κέικ πρέπει να είναι ελαστικό στην αφή.
  5. Για τη σάλτσα καραμέλας, ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσουν. Φέρνουμε σε βράση και το αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά.
  6. Κόβουμε το κέικ σε χοντρές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.

Απολαύστε το υπέροχο γλυκό σας!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *