Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό γιαούρτι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου γεμάτος ενέργεια. Απαλό, κρεμώδες και γεμάτο φυσική γεύση, γίνεται η ιδανική βάση για γκρανόλα, μούρα, κορν φλέικς ή ό,τι άλλο αγαπάς. Ετοίμασέ το εύκολα στο σπίτι και απόλαυσέ το με τα αγαπημένα σου υλικά! Υλικά: 1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα 2 …

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό γιαούρτι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου γεμάτος ενέργεια. Απαλό, κρεμώδες και γεμάτο φυσική γεύση, γίνεται η ιδανική βάση για γκρανόλα, μούρα, κορν φλέικς ή ό,τι άλλο αγαπάς. Ετοίμασέ το εύκολα στο σπίτι και απόλαυσέ το με τα αγαπημένα σου υλικά!

Υλικά:

  • 1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας έτοιμο γιαούρτι (πλήρες και χωρίς ζάχαρη.

Εκτέλεση:

  1. Ζέσταμα του γάλακτος
    Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζέστανε το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει τους 85°C (να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράσει).
  2. Αφήνουμε να κρυώσει
    Βγάλε το γάλα από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 45°C. Αν δεν έχεις θερμόμετρο, δοκίμασε με το δάχτυλό σου – θα πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μην καίει.
  3. Προσθήκη του γιαουρτιού
    Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε το έτοιμο γιαούρτι με λίγο από το χλιαρό γάλα και μετά ρίξε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε απαλά.
  4. Ζύμωση
    Μετέφερε το μείγμα σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο. Σκέπασε το με πετσέτα κουζίνας και κράτησέ το ζεστό για 6-8 ώρες ή μέχρι να πήξει. Μπορείς να το βάλεις μέσα σε έναν φούρνο που έχεις ζεστάνει ελαφρώς και έχεις σβήσει.
  5. Συντήρηση
    Όταν το γιαούρτι είναι έτοιμο, φύλαξέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.

Σερβίρισμα:

Συνδύασέ το με γκρανόλα, σμέουρα, βατόμουρα και κορν φλέικς για ένα πλήρες πρωινό ή σνακ. Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για περισσότερη γλύκα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *