Τα μανιτάρια πλευρώτους είναι ένας θησαυρός γεύσης και θρεπτικής αξίας, ιδανικός για όσους αγαπούν την υγιεινή και εύκολη μαγειρική. Με την τρυφερή υφή και τη γήινη γεύση τους, μπορούν να γίνουν το αστέρι του τραπεζιού σου. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και απόλαυσε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει!
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο ή θυμάρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία μανιταριών
Καθάρισε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (μην τα πλύνεις για να μην απορροφήσουν νερό) και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα.
- Σοτάρισμα
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μοσχοβολήσει.
- Ψήσιμο μανιταριών
Ρίξε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρισε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.
- Αρωματικά
Πρόσθεσε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρισμα
Σέρβιρε τα μανιτάρια ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνδυάζονται τέλεια με ρύζι, πατάτες φούρνου ή μια φέτα τραγανό ψωμί.
Tip: Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο παρμεζάνα ή ένα κουταλάκι καπνιστή πάπρικα.
Καλή απόλαυση!