Οι αγκινάρες alla Romana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αποπνέει τη φινέτσα και την απλότητα της ρωμαϊκής κουζίνας. Ένα πιάτο που βασίζεται σε φρέσκα υλικά και αρωματικά βότανα, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη μεσογειακή διατροφή. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε τη γεύση της Ρώμης στο πιάτο σας. Υλικά Για 4 άτομα: 8 αγκινάρες …

Οι αγκινάρες alla Romana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που αποπνέει τη φινέτσα και την απλότητα της ρωμαϊκής κουζίνας. Ένα πιάτο που βασίζεται σε φρέσκα υλικά και αρωματικά βότανα, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη μεσογειακή διατροφή. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε τη γεύση της Ρώμης στο πιάτο σας.

Υλικά

Για 4 άτομα:

  • 8 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των αγκινάρων:
    Καθαρίστε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόψτε τις μύτες. Κόψτε τους μίσχους και καθαρίστε τους προσεκτικά. Βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  2. Γέμιση:
    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Γεμίστε τις αγκινάρες:
    Ανοίξτε ελαφρώς τα φύλλα κάθε αγκινάρας και γεμίστε το εσωτερικό τους με το μείγμα των βοτάνων.
  4. Μαγείρεμα:
    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τοποθετήστε τις αγκινάρες με την κορυφή προς τα κάτω. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρασί και συμπληρώστε με λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν οι αγκινάρες κατά το ήμισυ.
  5. Ψήσιμο:
    Σιγοβράστε τις αγκινάρες σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερές. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τις αγκινάρες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντας με λίγο από το ζουμί τους και φρέσκο ψωμί.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *