Η απόκοσμη πράσινη λάμψη αυτού του Halloween cheesecake θα φέρει μια νότα μαγείας στο αποκριάτικο πάρτι των παιδιών σας. Υλικά 300γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου Oreos ή bourbon 100γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 3 x 280γρ. συσκευασίες τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά 125γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.σ. πάστα βανίλιας 300ml κρέμα γάλακτος 1 συσκευασία (135γρ.) πράσινo ζελέ …

Η απόκοσμη πράσινη λάμψη αυτού του Halloween cheesecake θα φέρει μια νότα μαγείας στο αποκριάτικο πάρτι των παιδιών σας.

Υλικά

  • 300γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου Oreos ή bourbon
  • 100γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 x 280γρ. συσκευασίες τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 125γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πάστα βανίλιας
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκευασία (135γρ.) πράσινo ζελέ λάιμ
  • 50γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 12 σοκολατένιες μπαλίτσες (τύπου Maltesers)
  • κόκκινα και πράσινα διακοσμητικά ζάχαρης (χρωματιστές χάντρες)
  • 2-3 κ.γ. κακάο

Μέθοδος

  1. Στρώσε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ταψιού 20 x 30 εκ. (τουλάχιστον 5 εκ. βάθος) με μεμβράνη. Βάλε τα μπισκότα σε πολυμίξερ και άλεσέ τα σε ψίχουλα. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πίεσε τα ψίχουλα στο ταψί για να δημιουργήσεις μια επίπεδη βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο ενώ φτιάχνεις το μείγμα τυριού.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπα το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και την πάστα βανίλιας. Αρχικά μπορεί να φαίνεται ρευστό, αλλά μετά από λίγα λεπτά θα πήξει αρκετά ώστε να κρατάει το σχήμα του. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές και μετά πρόσθεσέ την στο μείγμα τυριού κρέμας. Βάλε 50γρ. από αυτό το μείγμα στο ψυγείο. Άπλωσε το υπόλοιπο μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, ισιώνοντας την επιφάνεια. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σφίξει.
  3. Φτιάξε τη ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ τη να κρυώσει για 30 λεπτά. Βγάλε την τάρτα από το ψυγείο και ρίξε προσεκτικά τη ζελέ πάνω από το μείγμα τυριού κρέμας. Άφησέ τη στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Βγάλε το μείγμα τυριού κρέμας που είχες κρατήσει στο ψυγείο και άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Λιώσε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά διαστήματα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μικρό μπολ πάνω από κατσαρόλα με ελαφρά βραστό νερό (χωρίς το μπολ να ακουμπά το νερό). Μόλις λιώσει, άφησέ τη να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά ανακάτεψέ την με το μείγμα τυριού κρέμας που είχες κρατήσει. Βάλε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρή μύτη ή σε σακουλάκι και κόψε μια μικρή γωνία.
  6. Βγάλε την τάρτα από το ταψί, τοποθέτησέ τη σε πιατέλα και αν θέλεις, ίσιωσε τις άκρες. Σχημάτισε με το μείγμα τυριού κρέμας και σοκολάτας έναν ιστό αράχνης πάνω από τη ζελέ. Τοποθέτησε ζευγάρια από σοκολατένιες μπαλίτσες για να φτιάξεις τα σώματα των αραχνών. Χρησιμοποίησε λίγο από το μείγμα για τα μάτια και διακόσμησε με χρωματιστές χάντρες. Ανάμειξε το υπόλοιπο μείγμα με κακάο και με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής φτιάξε τα πόδια των αραχνών. Αν δεν το σερβίρεις αμέσως, αποθήκευσέ το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείς.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *