Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η κολοκύθα έχει την τιμητική της! Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε ένα κέικ κολοκύθας που όχι μόνο έχει την υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας λαχανικού, αλλά και μοιάζει σαν πραγματική κολοκύθα; Με τη σωστή δόση μπαχαρικών και μια πινελιά μηλίτη, θα φέρεις τη μαγεία του φθινοπώρου στην κουζίνα σου.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
- 1 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι μηλίτης
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε τον πουρέ κολοκύθας με τις δύο ζάχαρες, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της κολοκύθας, εναλλάσσοντας με τον μηλίτη. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φόρμα.
Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, και μπορείς να το διακοσμήσεις με ζαχαρόπαστα ή γλάσο για να μοιάζει με πραγματική κολοκύθα!